Bedrijfsfilosofie

30 jaar onderzoek en expertise in micronutritie

Claude Lagarde, apotheker-bioloog, richtte in 1989 Nutergia op, een labo expert in Actieve Cellulaire Voeding (Nutrition Cellulaire Active®). Zijn leidmotief is zo veel mogelijk mensen de kans bieden om via gezonde voeding zorg te dragen voor hun lichaam. Dit concept slaat goed aan bij heel wat gezondheidsprofessionals.

Zijn zoon Antoine Lagarde en een heel team gedreven medewerkers zetten het Nutergia-avontuur voort, met hetzelfde engagement en volgens dezelfde ethische principes, in een universum dat zich laat leiden door respect voor de mens en het milieu.

Als ontwerper en fabrikant beheerst Nutergia van A tot Z de fabricage van zijn 80 producten, van de uitwerking van de formules tot de verzending en de commercialisering van de eindproducten, via de verschillende stappen van traceerbaarheid en kwaliteitscontroles.

Nutergia is baanbreker in micronutritie en de derde Franse producent van voedingssupplementen.

Onze rode draad: gezondheid anders bekeken

Naar het voorbeeld van Catherine Kousmine, pionier in micronutritie, creëert Claude Lagarde het concept Actieve Cellulaire Voeding (Nutrition Cellulaire Active® of NCA), dat de cel als "het centrum voor een optimale gezondheid" beschouwt.

Deze benadering steunt op respect voor de mens en zijn gezondheid:

  • de werking van de cel optimaliseren door micronutriënten van hoge kwaliteit, in de juiste dosissen, als essentiële voorwaarden voor welbevinden en vitaliteit dag na dag,
  • advies over gezond leven en gepersonaliseerde oplossingen om de voeding opnieuw in evenwicht te brengen. Kortom, rekening houden met ieders behoeften, we zijn immers allen uniek.

Het begrip Actieve Cellulaire Voeding® is baanbrekend en de vrucht van uitgebreid onderzoek. Het concept bestaat sinds 30 jaar en krijgt vandaag zijn volle waarde in een samenleving waar de voeding de fysiologische behoeften aan micronutriënten niet langer volledig dekt.

Preventie staat centraal in de benadering van ons bedrijf dat advies voor gezond leven opstelt en verstrekt, en oplossingen aanreikt om de voeding weer in evenwicht te brengen.