Nieuw • ERGYGAST

De tekenen van zure oprispingen

Volgens de Société Nationale Française de Gastro-Entérologie (Franse Nationale Vereniging voor Gastro-enterologie) heeft bijna 1 op de 10 Fransen last van zure reflux. Ook merkt de vereniging een stijging van de prevalentie ervan op. Welke symptomen worden in verband gebracht met deze reflux? Een branderig gevoel in de slokdarm of de keel na de maaltijd is het meest voorkomende symptoom, evenals oprispingen en soms zelfs letterlijk ‘een zwaar gevoel op de maag’.

Gevoelige slijmvliezen

De vloeistoffen in de maag hebben een pH-waarde van tussen de 1 en de 3 om de sanering en de vertering van de voedselbolus mogelijk te maken. Het slijmvlies van de maag is van nature bestand tegen een lage pH-waarde, maar het slijmvlies van de slokdarm (pH >4) en de keel zijn dit niet. Daarom kan zure reflux leiden tot gevoelige slijmvliezen in deze delen van het lichaam[1].

Wat zijn de oorzaken?

Oorzaken van maag- en slijmvliesongemakken kunnen o.a. zijn: een onevenwichtige voeding, tabak, alcohol en bepaalde geneesmiddelen en een liggende of voorovergebogen houding. Tijdens de zwangerschap neemt het risico op zure oprispingen aanzienlijk toe. Tot slot lijkt stress een ontketenende factor te zijn[2]

ERGYGAST

ERGYGAST is een drinkstick met mandarijnsmaak die praktisch in gebruik is en een combinatie van rode iep, kamille en rozemarijn bevat. Deze formule heeft een dubbele kalmerende werking: op het spijsverterings- (rode iep) en op het zenuwstelsel (kamille).
Deze synergie is speciaal geschikt voor een beter comfort van de slijmvliezen dankzij vitamine B2 die helpt om de slijmvliezen gezond te houden, en de antioxidanten uit rozemarijn.

ERGYGAST bevat geen alcohol, kleurstoffen of zoetstoffen.


 Aanbevolen gebruik:
1 à 2 stick(s) per dag, na de maaltijd, naar behoefte.

> Meer weten over dit product...

Bibliografische referenties
1. Karamanolis, G. P., & Tutuian, R. (2013). « Role of non-acid reflux in patients with non-erosive reflux disease.» Annals of gastroenterology, 26(2), 100–103.
2. Song, E. M. et al. “The association between reflux esophagitis and psychosocial stress.” Digestive diseases and sciences vol. 58,2 (2013) : 471-7.