Botten en gewrichten

Botten en gewrichten

Onze hedendaagse voeding is ingrijpend veranderd, met een overmaat aan vlees, geraffineerde suikers, zout en limonades… allemaal zuurvormers. Zuren tasten de verschillende weefsels aan. Om ze onschadelijk te maken, legt het lichaam beslag op de alkalische mineralen, vooral calcium en magnesium, de voornaamste bouwstenen van het skelet.

Botproblemen, gevoelige gewrichten… kunnen zo verband houden met een overmaat aan zuren in de weefsels. Stijfheid, verminderde mobiliteit… kunnen ook het gevolg zijn van de leeftijd, overgewicht… tekenen van aantasting van het kraakbeen door gebrekkige synthese (of aanvoer) van de basisbestanddelen, vooral glucosamine, chondroïtine en silicium.

Ondersteun uw bot- en gewrichtscomfort en plaats op uw menu mineralen en vitaminen die een rol spelen in de vorming van collageen, om de functie van het kraakbeen (Mn, vitamine C) of het bot (Ca, Mg, vitamine D) te waarborgen, of die het zuur-base-evenwicht bevorderen (Zn, Mg, Ca, K). Bij gewrichtsongemak draineer de zuren en doe een beroep op verzachtende, vaak polyvalente planten: duivelsklauw, cassis, brandnetel, lavandin…

SYNERBIOL

SYNERBIOL

  Geschikt voor :
 • totaalaanvoer van essentiële omega-3-vetzuren uit de zee en omega-6-vetzuren uit planten
 • goede gewrichtsmobiliteit
VECTIDYN

VECTIDYN

  Geschikt voor :
 • energieproductie door de cellen
 • metabolisme van de eiwitten en van glycogeen
ERGYTOL

ERGYTOL

  Geschikt voor :
 • hinderlijke pijngewaarwordingen
 • comfort van de gewrichten, de spijsvertering, de luchtwegen