Natuurlijke weerstand

Natuurlijke weerstand

Bacteriën, virussen… Miljarden beweeglijke cellen, honderden lymfklieren verspreid over het hele lichaam, staan paraat om ze te herkennen en vervolgens te bestrijden. Eén orgaan is in het bijzonder betrokken bij deze afwerende rol, aangezien het 70% van de verdedigingscellen bevat en 90% van de antistoffen aanmaakt: de darm!

De darmflora draagt ook bij tot de verdediging tegen de invasie door microben. Men noemt dit het barrière-effect. Al deze systemen worden kwetsbaar door herhaalde stress, weersomstandigheden, onevenwichtige voeding, en ook naarmate men veroudert.

Ondersteun deze verdedigingsmechanismen door op uw menu specifieke melkzuurbacteriën te plaatsen, evenals rode zonnebloem of echinacea, pompelmoespitten en andere planten die de immuniteit van uw lichaam in het algemeen of van uw luchtwegen in het bijzonder als target hebben. En vergeet zeker niet de vitaminen en oligo-elementen.

Doe met de gebruikelijke voorzorgen een beroep op etherische of vluchtige oliën met aromatische stoffen, die de lucht zuiveren en het ademhalingscomfort verhogen.